Ik ben gestart!

Begin 2011 ben ik dan eindelijk voor mezelf begonnen als zelfstandig ondernemer, zoals ik al schreef in mijn eerste blog. De eerste paar weken heb ik echt de tijd genomen om los te komen van mijn werk en de enorme reistijden. Ik heb in het begin heel veel gesport, want een gezonde geest begint bij een gezond lichaam. Ik merkte dat mijn lichaam en geest “moe” waren. Om creatief te kunnen worden, moet je op beide fronten uitgerust zijn. Daarna ben ik onder zeer relaxte omstandigheden verder gaan brainstormen waar ik in loondienst al op had zitten broeden. Die periode gaf me heel veel inspiratie en energie, wat ik goed kon gebruiken in de periode daarna.

Freelancer of interim manager worden leken mij als eerste start te
“makkelijk”. Dat kan ik altijd nog doen. Hoewel de freelance markt
nog steeds onder druk staat, zowel qua hoeveelheid opdrachten als tarieven, moet je ook eerst een naam en reputatie opbouwen. Maar ik wilde een echt bedrijf opbouwen, gebruikmakend van de mogelijkheden van internet. Ik kwam al snel in de wereld van internet ondernemen en online marketing. Allemaal ideeën
kwamen naar voren, zoals een webshop voor dierbenodigdheden (ik wilde vroeger altijd dierenarts worden:), een website voor startende vaders, meehelpen met het initiatief van mijn vriendin in online magazines, maar ook deze site bijzondernemers.nl. De bedoeling is om uiteindelijk op deze site ook verhalen en video’s van andere ondernemers te plaatsen, zodat iedereen daar weer inspiratie voor zichzelf over kan opdoen.

Tijdens deze ideeënfase werd ook nog onze tweede dochter geboren.
Alle aandacht ging vanzelfsprekend naar onze kleine. De vreugde was weer groot. Het is zo bijzonder toen ze geboren werd! Je beseft dan weer waar je het allemaal voor doet. De weken daarna waren naast het grote genieten, ook de korte nachten en jaloezie van onze eerste dochter een feit. We hebben tijd genomen om met het gezin in balans te komen, ook met dank aan de kraamhulp. Aangezien ik vanuit huis werk, loopt zakelijk en privé dwars door elkaar heen. Dat lijkt ideaal, maar kan ook een groot valkuil zijn, waar je bedacht op moet zijn. Je moet bewust je tijd gaan indelen, anders zuigt heel snel je tijd naar privé zaken. Ik heb echt wel even tijd nodig gehad om hier
een weg in te vinden. Door goede afspraken met mijn vriendin zijn we hier beiden goed uitgekomen.

Na de ideeënfase kwam ik er al snel achter dat ik een focus moest
hebben. Bij veel ideeën had ik ervaring nodig in het maken van (technische) websites en programmeren in HTML, PHP of ASP en Flash. Dat ontbrak volledig (toen kende ik WordPress nog niet:). Ik wist niet eens hoe je moest beginnen. Daar lag dan ook niet direct mijn passie, maar besefte wel dat ik er wel iets mee moest gaan doen. Ik wilde iets concreets neer gaan zetten en commercieel bezig te zijn. Ik heb uiteindelijk besloten mij te specialiseren in online marketing, een relatief nieuw vakgebied. De termen social media marketing, email-, SEO en SEA-, viral/buzz-, en affiliate marketing vlogen langs. De ervaring ga ik als eerste opdoen bij het meehelpen met het opzetten van het initiatief in de website voor online magazines. Dit gaat mij helpen om dit nieuwe vakgebied te leren en een portfolio op te bouwen. Vanuit daar ga ik vervolgens andere commerciële initiatieven ontplooien.

De komende blogs zal ik je laten zien wat ik de afgelopen maanden
heb gedaan tot waar ik nu sta. Vanuit daar zal ik je regelmatig updaten over mijn vorderingen, successen en valkuilen.

Over Ernst de Roos

Digital marketing professional
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *