Hoe haal je meer voordeel uit je autoverzekering?

Ben je ondernemer en wil je graag weten hoe je meer voordeel kunt halen uit je autoverzekering? Je zult zien dat er meer mogelijk is dan je misschien voor mogelijk had gehouden. Veel mensen hebben namelijk niet een passende autoverzekering, wat betekent dat zij niet goed gedekt zijn, of meer betalen dan nodig is. Wij laten je daarom graag zien hoe je een passende autoverzekering kunt kiezen voor je bedrijfswagen. Na het lezen van dit artikel kun je dan gelijk naar de site van je verzekeraar gaan waar je je bedrijfsautoverzekering afsluiten kunt. Je polis loopt dan vanaf vandaag, dus je kunt vanavond al de weg op met een verzekering waar je de vruchten van zult plukken. 

Hoe weet je wat een passende verzekering precies is? 

Stel dat je een bestelautoverzekering wilt afsluiten; waar begin je dan? Het is goed om te weten dat je niet hoeft te kijken naar wat het merk is van de auto die je gekocht hebt of hoeveel de auto je gekost heeft. Wat belangrijk is, is de leeftijd van je wagen. Je verzekeraar kijkt hier namelijk naar en op basis van de leeftijd kun je een passende verzekering kiezen. Waarom is die leeftijd zo belangrijk? Omdat je verzekeraar rekening houdt met de dagwaarde van je auto. Dit is iets anders dan de aanschafprijs. Dat is namelijk een vast bedrag, terwijl de dagwaarde in de loop der jaren steeds minder wordt. Dat betekent dat schade aan nieuwe auto de moeite van het herstellen waard is, maar dat oudere auto’s zo’n lage dagwaarde hebben dat de herstelkosten waarschijnlijk hoger zijn dan de dagwaarde van de auto. In dat geval is het beter om een andere auto te kopen. Kies je een autoverzekering, dan is het dus belangrijk dat je een pakket kiest dat aansluit bij de leeftijd van je auto. We zullen de drie opties binnen de basisverzekering met je doornemen.

Kies een van deze drie verzekeringen als basis voor je polis

Je verzekeraar hanteert drie categorieën als het gaat over een verzekering voor je auto. De eerste is de allriskverzekering. Deze polis wordt aangeraden aan auto’s die hooguit zes jaar oud zijn. De dagwaarde van deze wagens is nog heel hoog, dus is het altijd de moeite waard om schade te herstellen. Is je auto zes tot negen jaar oud? Dan kun je voor het iets minder uitgebreide pakket WA+ Beperkt Casco gaan. Dit pakket dekt ook vele vormen van schade, maar je kunt je verzekeraar niet benaderen als je zelf schade aan je wagen hebt opgelopen tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Wel kun je schade als gevolg van inbraak, brand of een botsing met een loslopend dier claimen. Tot slot is er de WA-basisverzekering die bedoeld is voor auto’s ouder dan negen jaar. Met dit pakket voldoe je voornamelijk aan de wettelijke plicht om een verzekering voor je auto af te sluiten. 

Stem je verzekering nauwkeurig af op jouw situatie en wensen

Dan nu het moment om echt voordeel uit je verzekering te halen: voeg extra dekkingen toe! Met pechhulp kun je bijvoorbeeld altijd een monteur laten komen wanneer je met pech langs de kant van de weg staat. Of wat dacht je van de eigen vervoerverzekering? Met deze polis zijn de spullen, materialen en gereedschappen die in je auto liggen, altijd verzekerd tegen diefstal of brand. Een andere tip om geld te besparen op je polis, is door ieder jaar even te controleren of je gekozen polis nog aansluit bij je wagen. Is dit niet zo, pas je polis dan aan.

Redactie

Redactie